Wydarzenia

Justyna Pszczółka powalczy o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków w drugiej edycji "Bake Off - Ale Ciacho" TVP2. 

W poniedziałkowy wieczór poznaliśmy finalistów II edycji słodkiego show TVP2 „Bake Off – Ale Ciacho!”. W półfinałowym odcinku uczestnicy zmierzyli się z przepisem na francuski deser "Charlotte Royale". Tym razem sami musieli skomponować smaki tak, aby zachwyciły podniebienia wymagających jurorów. W konkurencji technicznej pochodząca z Czernichowa pod Żywcem, a mieszkająca obecnie w Siemanowicach Śląskich Justyna Pszczółka zawładnęła sercami jurorów. Połączenie maliny, mango i chałwy okazało się strzałem w dziesiątkę. W drugiej konkurencji uczestnicy mieli za zadanie upiec z ciasta parzonego ptysie lub eklery o dwóch różnych smakach. Na wykonanie zadania dostali zaledwie półtorej godziny. Justyna Pszczółka podała eklery z kremem kawowy oraz ptysie z kremem pistacjowym i malinami. Takim połączeniem smaków ponownie uwiodła jurorów. Tym samym, drugi raz z rzędu została gwiazdą tygodnia i jako pierwsza przeszła do wielkiego finału.

"To dla mnie to wielkie zaskoczenie i równie wielka radość. Dotychczas w programie wiodło mi się różnie. Ostatnio jestem jednak na fali. Udowadniam, że nie jestem w programie przez przypadek i że ciężka praca i nauka dają efekty. W finale będę ostro walczyć, jak na twardą dziewczynę z gór przystało." - komentuje z uśmiechem Justyna Pszczółka.

Finał słodkiego show Telewizyjnej Dwójki odbędzie się 15 maja. Trzy uczestniczki powalczą o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz nagrodę 50 tys. zł

Justyna Pszczółka pochodzi z Czernichowa pod Żywcem. Na codzień mieszka w Siemianowicach Śląskich. Jest absolwentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach. Obecnie kontynuje naukę na studiach podyplomowych na łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych. Od ośmiu lat wraz z siostrą Dorotą Habdas, która także była uczestniczką tej edycji programu, prowadzi bloga kulinarnego "Domowe wypieki u Justyny i Doroty" Prywatnie interesuje się fotografią i podróżami.